Zdrowiu na ratunek
W tym roku obchodom Dnia Matki w przedszkolu przyświecał szczytny cel zmiany nawyków żywieniowych. Nie jest to proste, gdyż zwykle każde święto i okoliczność skłania nas do pofolgowania sobie i poddania się pokusie zajadania się słodkimi rarytasami. Tym razem przedszkolaki zaproponowały swoim mamom poczęstunek w postaci zdrowych przekąsek. Były pasty jajeczne, twarożki, pasta z tuńczyka i awokado. Wszystko to podane do swojskiego, pełnoziarnistego, świeżutkiego chleba, upieczonego wczesnym rankiem przez mamę Ewy Natow. Pani Magda poświęciła również swój czas i podzieliła się swoją wiedzą i doświadczeniem – przygotowując ciasto chlebowe w trakcie samej uroczystości na oczach zgromadzonych mam i ich dzieci. Miało to stanowić zachętę do spróbowania własnych sił w kuchni, a dzieciom uświadomić ile wysiłku trzeba włożyć, aby cieszyć się zdrowym wypiekiem.

Za ten wysiłek Pani Magdalenie Natow składamy szczególne serdeczne podziękowania.

Przedszkolaki